Een poepkrukje? Wat is dat? Een poepkrukje draagt bij aan een gezonde en goed stoelgang.

Wat is een poepkrukje?

Een poepkrukje klinkt natuurlijk raar. Oké, het is misschien ook niet het meest charmante woord. Maar wel zo makkelijk: een poepkruk. Eigenlijk legt het perfect uit, wat het is. Een krukje om te poepen.

Maar voor poepen heb je toch geen krukje nodig? Nee, niet perse. Maar het kan wel enorm helpen. Een poepkrukje zorgt ervoor dat je in een andere houding zit. Daardoor kun je gezond poepen.

Gezond poepen met een poepkruk

Gezond poepen? Dat klinkt helemaal raar. Maar het kan. Veel Nederlanders hebben last van maag- en darmproblemen. Veel voorkomende problemen zijn: een opgeblazen gevoel, obstipatie of een onprettige stoelgang.

Met een poepkruk, ook wel toiletkrukje genoemd, neem je de juiste houding aan. Je knieën bevinden zich dan boven je heupen. Daardoor worden je darmen ontspannen en opengesteld. Bij je ‘normale’ houding zijn je spieren juist niet ontspannen en sluiten ze deels je darmen af.

Doordat je darmen ontspannen, kun je makkelijk en gezond poepen. Gezond poepen doe je dus met een poepkruk. Lees meer over gezond toiletteren met een toiletkrukje.

Bekijk de verschillende formaten krukjes of koop een toiletkruk.