Wist je dat hurken bijdraagt aan een gezonde stoelgang? In Azië heeft men veel minder last van darmproblemen. Dat komt omdat daar veel wordt gehurkt. Gebruik daarom een hurkkruk om darmproblemen te voorkomen en te verhelpen.

Gezonde stoelgang door te hurken

Door te hurken worden de darmen ontspannen. Daardoor kost het toiletteren veel minder kracht. Bovendien voorkomt dit darmproblemen. Het kan onder andere helpen bij obstipatie en aambeien. Ook helpt het een opblazen gevoel weg te nemen.

Zoals gezegd, in Azië heeft men veel minder darmproblemen. Dit wordt deels tegengegaan door het toiletteren in hurkhouding. Het zogenoemde hurken heeft een positief effect. Maar je hoeft daarvoor niet direct een hurktoilet aan te schaffen. Wij hebben een perfecte oplossing: de hurkkruk.

Hurkkruk voor gezonde stoelgang

Waarschijnlijk heb je nog nooit van een hurkkruk gehoord. Het wordt ook wel toiletkruk genoemd. Zoals het woord al zegt, het is een speciaal ontworpen kruk om te hurken.

De hurkkruk heeft een optimale pasvorm voor bij het toilet. Zo berg je hem eenvoudig op onder je toilet. Maar bovenal zorgt het voor de juiste lichaamshouding op het toilet.

Bij het gebruik plaats je de hurkkruk voor het toilet. Je zet je voeten op de hurkkruk. Daardoor bevinden je knieën zich boven de heupen. Zo ben je dus in principe aan het hurken, alleen dan zit je nog wel op het toilet. Iets eenvoudiger dan een moeilijk hurktoilet dus.

Hier lees je meer over het gebruik van een toiletkruk.

Hurken in andere werelddelen

Ruim 1,2 miljard mensen op de wereld hurken op een hurktoilet. Zij hebben vrijwel geen last van aambeien of ontstekingen op de darmen.

In Azië heeft minder dan 1% van de bevolking last van aambeien of pijn aan de darmen gedurende zijn of haar leven. In Nederland is dit naar schatting 70 tot 80% van de bevolking.

Moeten we nog meer uitleggen? Hurken is gezond en natuurlijk. In de prehistorie hurkte tenslotte iedereen. En verzinnen wij deze getallen zelf? Zeker niet. Wij geven graag betrouwbare informatie.

Dus waar wacht je nog op? Koop een toiletkruk.