Wat zijn de formaten afmetingen van toiletkrukjes? Er zijn twee verschillende formaten toiletkrukjes.

formaten toiletkrukjes afmetingen

Klein formaat toiletkrukje – Exclusief bij toiletkrukjes.nl

Exclusief bij toiletkrukjes.nl vind je het kleine formaat toiletkrukje. Dit krukje heeft een hoogte van 17 centimeter en is daardoor erg geschikt voor beginners. Toiletteren met een wc krukje is niet voor iedereen direct gemakkelijk. Vaak is het even wennen. In de begin periode kan het dan fijn zijn om het kleine formaat toiletkrukje te gebruiken.

Met het kleine formaat krukje zit je iets minder in de hurk-houding. Je kunt daardoor makkelijk wennen aan het hurken. De overstap is tenslotte minder groot. Wanneer je eenmaal gewend bent, kun je overstappen naar het grote formaat krukje.

Afmetingen van het kleine formaat: 43x26x17 centimeter (lengte x breedte x hoogte).

Standaard formaat toiletkruk

De reguliere toiletkruk, ook wel het standaard formaat toiletkruk genoemd, is 21 centimeter hoog. In principe kunnen de meeste mensen hiermee het beste uit de voeten. Dit formaat bevelen wij dan ook aan. Denk je dat dit toch iets hoog is? Of lijkt je de overstap van ‘geen krukje’ naar dit formaat te groot? Kies dan voor de kleine toiletkruk.

Het standaard formaat past goed bij de meeste formaten toiletten in Nederland en België. Doordat deze kruk hoger is dan het kleine krukje, is de werking in veel gevallen beter. Je zit dan nog meer in de hurk-houding. Het hurken zorgt ervoor dat je darmen worden opengesteld. Kort gezegd zorgt dit ervoor dat je gezonder toiletteert. Uitgebreidere uitleg over de werking van het hurken lees je hier.

Afmetingen van standaard formaat: 47x32x21 centimeter (lengte x breedte x hoogte)